Μάνος Χατζηδάκις – Το ωροσκόπιο ενός μουσικοθεραπευτή


Ήταν πριν από 86 χρόνια, όταν ένα κρύο βράδυ στην Ξάνθη, γεννήθηκε ο ανεπανάληπτος στο είδος του, εξαίρετος μουσικός μας, Μάνος Χατζιδάκις.
Οι συστάσεις είναι περιττές για αυτόν τον μελωδό και ποιητή της αγάπης, που γέμισε τις ζωές μας με ευωδιές, διδάσκοντας παράλληλα την ελεύθερη στάση απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας.
Παρότι «βαφτίστηκε» δεξιός, στην πραγματικότητα ήταν σχεδόν «αναρχικός» με την ιδιορρυθμία του να μαστιγώνει κάθε μικροψυχία. «Για να ασκήσεις σωστά εξουσία, πρέπει και να την περιφρονείς», είχε δηλώσει όταν ανέλαβε το Τρίτο Πρόγραμμα.
Και περπατώντας μια νύχτα στο Παγκράτι με τη γνωστή ατσαλάκωτη παρουσία του, απάντησε κοφτά σε κάποιους αριστερούς που τον αποκάλεσαν φασίστα:
«Αν αυτός ο χαρακτηρισμός με διαφοροποιεί από εσάς, τον αποδέχομαι ευχαρίστως».
Ορκισμένος εχθρός της βαρβαρότητας και της πνευματικής μιζέριας την γεύτηκε -ως δυστυχώς είθισται στην πατρίδα μας- από τους Αυριανιστές «τιμητές» της ηθικής. Πιάνο, βιολί και ακορντεόν άρχισαν να τον συνοδεύουν από τα 4 χρόνια του.
Στα 8 του χρόνια βιώνει το χωρισμό των γονιών του και στα 13 του, βιώνει τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του σε αεροπορικό δυστύχημα.
Πέρασε από τη Φιλοσοφική χωρίς να ολοκληρώσει τα βήματά του, επεκτείνοντας συνεχώς τη μουσική του παιδεία.
Συναναστράφηκε με μεγάλους καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων ...

Διαβάστε ολόκληρη την αστρολογική πρόβλεψη:

Ουρανιτσα η Οφιουχος Αστρολογικο Ιστολογιο Astrological Blog from Greece


Tags:

Comments are closed.