Έκλειψη συνειδήσεων

Γράφει ο Γιάννης ΡιζόπουλοςΔημοσιονομικός έλεγχος, ίσον απώλεια εθνικής κυριαρχίας... Βαυκαλίζεται η κ Μέρκελ και όσοι κινούν τα νήματα ξοπίσω της, πως επιτέλους η Γερμανική πειθαρχία θα επιβληθεί σχεδόν παντού, παίρνοντας την εκδίκηση της για όσα δεν μπόρεσα να κάνουν στην εποχή τους οι -το ίδιο επίμονοι- πρόγονοι της. Εδώ είναι όμως που χαμογελά ο δαίμων της Ιστορίας. Γιατί όποια κατάληξη είχαν τα σχέδια του Α΄ του Β΄ ή του Γ΄ Ράιχ, την ίδια ακριβώς θα έχει και αυτή του Δ΄. Η υπόθεση θυμίζει τον μύθο του Σίσυφου που λίγο πριν φθάσει τον βράχο στην κορυφή, εκείνος κατρακυλούσε πάλι πίσω, συμπαρασύροντας τον στο σημείο μηδέν.
Ανάλογη ωστόσο είναι και η κατάσταση στην άλλη όχθη. Πάνω που λέμε «δόξα τω Θεώ», μπορούμε πια να ζήσουμε με ποιότητα και δικαιώματα, έρχεται το «βόηθα Παναγιά» για να πιστοποιήσει την ματαιότητα των υποτιθέμενων κατακτήσεων μας.


Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Όχι μόνον εμείς αλλά και όλοι οι λαοί που μια φορά κι έναν καιρό απέκτησαν -έτσι είπαν- την ανεξαρτησία τους.
Ο αγώνας για την ελευθερία είναι διαχρονικός αφού το ίδιο επίμονοι είναι και εκείνοι που μοχθούν για να μας εξουσιάσουν, θεωρώντας πως κάνουν κάτι σπουδαίο και μεγάλο. Και το κυριότερο όπλο τους ...

Διαβάστε ολόκληρη την αστρολογική πρόβλεψη:

Ουρανιτσα η Οφιουχος Αστρολογικο Ιστολογιο Astrological Blog from Greece


Comments are closed.